Velg et miljøvennlig hotell

De siste ti årene har en grønnere fremtid vært i fokus, og det har både mat- og forbrukervalgene gjenspeilt. Mange sluttet å reise når ordet ordet flyskam ble anerkjent, og foretrekker nå en mer lokal ferie. Derimot er det mange reisemål som også fokuserer på å gjøre seg litt grønnere, slik at du skal vite at fotavtrykket ditt er minimalt etter du har vært på ferie der.

Mulighetene er mange

Fra et fullt vegansk all-inclusive hotell i Tyrkia til overnatting i trehytter i Skandinavia, finnes det utallige måter å reise litt mer bevisst på. Så lenge du gjør litt research vil du bli overrasket over hvor mange hotell som faktisk prøver å minimalisere utslippene og tenke litt annerledes, slik som Thon i Kristiansand. De har valgt uniformer som delvis er laget av resirkulert plast. Hvis du er i tvil, kan du også alltids sende hotellet du titter på en e-post hvor du spør hvordan de prøver å bekjempe global oppvarming.

Initiativ fra hotell

Alle hoteller ble hardt rammet når pandemien brøt ut, men litt etter litt vil reiseindustrien ta seg opp igjen. Mange som driver et hotell har kanskje gått i utallige minus og tør ikke hive seg på den grønne trenden før en eventuell nyåpning: det betyr jo enda flere utgifter. Men hva om det er en ting alle hoteller kan gjøre som faktisk sparer dem penger, selv når hotellene står tomme?

Svaret er enkelt. Ved hjelp av å bytte strømselskap til Tibber, vil strømmen være grønnere og strømregningene være lavere. I tillegg vil gjestene sette pris på et lite men effektivt initiativ: husk at det enkle ofte er det beste. Man kan også styre alle de elektroniske objektene, fra varmeovner til lamper, via en enkel app – pluss at man kan se hvor all strømbruken kommer fra, slik at man får full kontroll på strømforbruket. Det er innovativt og nytenkende, akkurat slik hotell og reiseliv må trakte etter når pandemien letter og gjestene flokker inn dørene igjen. I mellomtiden er det viktig og ansvarlig for alle hoteller å være eksempler på hvordan denne tiden har gjort mennesker mer bevisst på handlingene og valgene sine, og at det egner planeten vår på best mulig måte.

Strømselskapet Tibber har gjort det mulig for privatpersoner og hotell å gjøre strømmen sin både smartere, billigere og grønnere – så her er det bare å henge seg på trenden. Neste gang du reiser på ferie, kan det jo være moro å høre med hotellet hvordan de prøver å gjøre strømmen sin grønnere!