Hotell og overnatting

Man har utrolig mange overnattingsvalg når man reiser rundt i Norge. Alt fra telt og campingvogn til luksushoteller med herlige spa-avdelinger er blant det du kan velge mellom.

Ønsker du å bruke mer penger på opplevelser og mindre penger på overnatting, kan det være smart å sjekke ut vandrerhjem og hospitser. Dersom du planlegger å tilbringe mer tid ute enn inne er dette et godt valg, for denne type overnatting gir deg som regel det helt grunnleggende av hva du trenger for natten og ikke så alt for mye mer. Dette er også en av grunnene til at prisene er såpass lave. Denne type overnatting er svært populære hos unge reisende som reiser på budsjett, så her har du muligheten til å treffe likesinnede fra alle verdens hjørner.

indoor hostel room view

indoor hostel room view

En nyere budsjettvennlig mulighet er privat overnatting, og noen få utvalgte har blitt veldig populære, siden de oppleves som relativt trygge. Med privat utleie bor du hjemme hos en vert som i noen tilfeller har blitt vurdert av andre eller av nettsiden som tilbyr overnattingsmuligheten på forhånd. Dette gir deg en ekstra trygghet når du velger privat overnattingssted. For helt gratis overnatting kan man søke etter overnatting på nett på egne nettsider for dette. Denne overnattingstypen er noe mindre sikker enn organiserte tilbud, ettersom den ikke har samme type verifisering. Man kan lese anmeldelser skrevet av tidligere gjester, samt kommunisere gjennom meldinger før man treffer verten og på den måten velge en trygg vert. Mange velger å treffes på et offentlig sted, slik at både gjest og vert har muligheten til å sjekke hverandre ut før man prøver å bo under samme tak. Husk at man alltid må være forsiktig, selv om man syns verten virker hyggelig på forhånd.

 

Norge byr på mange spennende hoteller, i ulike prisklasser og med ulike trekkplastre. I Norge finner du blant annet mange gode spa-hoteller, med idylliske beliggenheter, svært god mat og et godt utvalg av spa-behandlinger. Dersom du ønsker å få en god oversikt over det som tilbys av hoteller i et visst område kan det være lurt å bruke en nettside som søker opp alt av tilgjengelige overnattingsmuligheter, fra billig til dyrt. Ofte kan man få mye bedre tilbud gjennom disse søkesidene enn det man får ved å gå direkte til hotellet.