Opplev fjord og fjell på samme sted

[b]Innerst i Innvikfjorden i Stryn kommune finner man et av Norges flotteste hotel. Hotel Alexandra. Hotellet ble etablert så langt tilbake som i 1884, og er et kjedefritt og familieeiet hotell.[/b]

Lange tradisjoner

Hotel Alexandra ligger i Loen, og ble startet som Loen Hotel av Anders Markusson Loen. I 1890 overtok sønnen Markus Loen, og etter noen år ble hotellet omdøpt til Hotel Alexandra etter prinsesse Alexandra av Wales.

Markus Loen sørget for at det kom turistskip til Loen, og det ble arrangert hesteskyss til det nærliggende Loenvannet hvor det også var kårdrift.

Hotellet har blitt utvidet flere ganger, og var et sommerhotell frem til 1969. I 1984 feiret hotellet 100 år, og hadde da 60 aksjonærer, alle i generasjoner av Markus Loen.

I dag har hotellet over 300 rom og over 600 sengeplasser, og i 1996 bygde de et hotell til som fikk navnet Hotel Loenfjord. Dette ligger bare noen meter fra Hotel Alexandra.

Unike opplevelser

Hotel Alexandra byr på mange opplevelser på hotellet. Det er et stort fint bassenganlegg med sklier, boblebad og utendørsbasseng. I tilknytning til dette ligger et stort SPA, som har alt et bra SPA bør tilby. Her får man også SPA-behandlinger.

Hotel Alexandra er også kjent for veldig god mat. De har to hoved- restauranter. En a la carte restaurant og en buffetrestaurant.

Det som er fascinerende med å besøke Hotel Alexandra er nærheten til både fjord og fjell. For snart to år siden åpnet spektakulære Loen Skylift som tar deg fra sjønivå til 1100 meters høyde på bare noen få minutter. Loen Skylift er en av de bratteste gondolbanene i verden. Den ble åpnet 20. mai 2017 av Dronning Sonja, og kostet 300 millioner kroner. Hotel Alexandra er største eier av Loen Skylift AS.

Det er flott utsikt over indre Nordfjord og bygdene Loen, Olden og Lodalen.

På sommertid kan man prøve klatrestien Via Ferrata, som også er en spektakulær opplevelse.

Hotel Alexandra besøkes av turister fra hele verden i sommersesongen, men har også mange spennende arrangementer i vinterhalvåret, noe som gjør at hotellet er godt besøkt hele året. Med sin historie, har hotellet mye spennende å by på, fra ytterdør, til du har tatt en runde i det flotte hotellet som virkelig har tatt vare på tradisjonene.

Ikke langt unna finner du Olden, hvor det velkjente mineralvannet fra Blåfjellkilden produseres. Men her finner du også isbreen Briksdalsbreen som er vestlandets mest besøkte brearm. Det er også en annen godt besøkt isbre i Olden som heter Kjennsdalsbreen.

Det er ingen tvil om at et besøk på Hotel Alexandre gir muligheter for et kjempefint hotellopphold med masse opplevelser både på hotellet og i området rundt.