Kviknes Hotell Balestrand

Norge har atskillige herskapelige og høytravende hotell. Overnattingssteder i særklasse med adelige og kongelige gjester. Ikke bare ser hotellene utrolige ut med sine flotte byggestiler, men de tiltrekker seg berømtheter og kjente fra både Norge og utlandet. Et storslått eventyrslott venter deg.

En perle i Balestrand

Et virkelig mesterverk er synet som møter deg i all sin prakt. Vakkert og gigantisk ved Sognefjorden. Enten du feirer Allehelgensdagen med de beste smaker av halloween godteri herfra, eller om du handler litt snop lokalt i Balestrand, er du kommet til stedet du kan kose deg. Gjestgiverier startet tilbake i 1752 på Kviknes Hotel. Kjent for Keiser Wilhelm II av Tyskland, og andre adelige har lagt igjen verdifulle fotavtrykk.

Litt om Kviknes Hotel

Et populært sted med eventyr for alle. Hotellet drives av fjerde generasjon Kvikne. Det har blitt drevet av familien siden 1877. Det storslåtte hotellet er kjent for varm herlig sjel og atmosfære. En allsidig og velkjent kunstsamling er utplassert i rom gjennom hotellet. Det er 190 rom med godt bevarte stilarter som komplimenterer sveitserstilen. Det ligner et eventyrlig slott fra utsiden, og stilen er blitt tatt vare på gjennom renovering i årenes løp. Bli med på en Kviknes Hotel reise!

Kunst og kunstnere

Kjent norske kunstnere som Hans F. Gude, Johannes Flintoe og Hans Dahl var hyppige gjester på Kviknes Hotell. Nasjonalromantisk kunst kan sees gjennom hotellet, og har blitt samlet gjennom 4 generasjoner. Andre kunstnere fra både innland og utland var stadig innom hotellet. Inspirasjonen ble hentet fra den vakre sveitserstil arkitekturen, og fra enestånde natur utenfor vinduene.

Aktiviteter og mer

Unn deg turen til det Norske Bremuseet, Bokbyen eller kos deg med flotte Flåmsbanen. Se magisk natur, fjorder, vannfall og ta en guidet trugetur. Nyt deilige fotturer, fjellturer eller en topp tur på fjorden. Dra innom Akvariet, og bruk litt tid på de magiske hvite grottene. 

Dette stedet har utallige tilbud for avslapping, fart og spenning!