Lev livet som at det ender i morgen

Det er mange som liker å drømme seg bort om varme ferier på Maldivene, luksus ferie i Dubai, strandfylt drink kos i Florida og noe ser for seg en bilferie rundt i Europa. Ja mulighetene er mange og for noen veldig aktuelle. Men for noen kan dette bare være en drøm langt borte fordi det økonomiske rundt det kan være utfordrende fordi så mange års sparing må legges til rette før det i det hele tatt kan vurderes. Hvis livet byr på utfordringer og man fremdeles har lyst å dra til Dubai og oppleve det berømte Burj Al-Arab så er det alltid løsninger for den enkleste mann i gaten. Du kan jobbe ekstra ett helt år, du kan slite deg ut så vel som å kanskje jobbe på deg en ufrivillig ”ferie” men bare på den eksotiske sofaen i ”Sykeveien 2”. Nei, trenden viser nå at det flere som tar til ekstra små lån som kan gjøre livet litt enklere. For det er ikke alltid at dem som tar til ett kredittkort, forbrukslån eller øker sitt huslån til å ha en ferie som minnes for livet som havner i inkasso saksa etterpå. Mange har begynt å leve i nuet og heller velger å ta fornuftige lån for å kose seg ekstra. For hva hvis ulykken skjer dagen etter eller jobben svikter og du ikke har fått brukt tiden på det du aller helst vil – Kona, samboeren, barna, barnebarna og/eller venner? Jo DA kommer angeren snikende..

I dag kan man høre på radioen i bilen eller se på tv om de mest fornuftige lån og lånevalg man kan ta. Og det finnes mange å velge mellom, for eksempel for å nevne en, centum.no er en av mange som kan være ett godt alternativ til lån eller gode råd for finansiering rundt en reise som må oppleves mens barna er små eller barnebarna som ser på deg som verdens beste bestefar eller bestemor.

Finanstilsynet har flere ganger vært ute med sine meninger om forbrukslån og kredittkort bruk og ment at det skal styres unna. Men samtidig kan dem også rapportere at vi nordmenn og Skandinaviere er generelt ganske flinke til å ordne opp. Faktisk over gjennomsnittet. Hvis vi ser på finanstilsynet og deres tilbakemeldinger på disse typer lån så kan vi se at det er veldig sjeldent folk går personlig konkurs. Se litt på lånepenger og les litt om de fordeler det er for å låne til ett formål som skal være til fordel for akkurat deg som person. Og som en fordel for alle er at det går rimelig raskt å få ordnet ett lån.

Vi alle skal leve livet som vi fortjener og det med en bank vi kan stole på også.