Hotell i fredede bygninger

I Norge finnes det et stort utvalg av hoteller. De mest sjarmerende hotellene er de som har beholdt sin særegne og historiske stil. Du vil ha muligheten til å bo på flotte herregårder, herskapshus, middelalderslott og hoteller i sveitser og jugend stil. Du kan også være gjest på gamle skystasjoner som er omgjort til romantiske hotell. Uansett om du skal på bryllupsreise eller om du skal bo på hotell med dine ansatte, vil du finne det perfekte hotellet i Norge. Samtlige av hotellene har også konferansesaler der det vil være muligheter for å leie.

En unik og særegen stil

Et hotell det absolutt er verdt å nevne, er Dalen hotell i Telemark, som i likhet med Hotel Brosundet, er fredet. Dalen hotell ligger i en sjarmerende bygd med samme navn. Hotellets bygning ble åpnet helt tilbake i 1894, og har blitt brukt som både kongehus og feriehus for den europeiske adelen. Hotellet har en 37 mål stor park som ligger ut mot innlandsfjorden Bandak. Du vil også ha en god utsikt mot alle de flotte og bratte fjellene på hver side. De fleste som ankommer hotellet velger å gjøre dette med båt gjennom den magiske Telemarkskanalen med seilbåten ”Victoria” eller ”Henrik Ibsen”.

Bo som en kongelig på Rafnes Gods

Ønsker du å bevege deg mer mot øst kan du bo på det praktfulle hotellet Refsnes Gods. Dette er et hotell som opp gjennom årene har blitt hyppigst besøkt av kjente historiske personer. Blant annet har Edvard Munch, Camilla Collett og kong Oscar II vært gjester på dette stilfulle hotellet. Det som er spesielt med Rafnes Gods er deres store samling av samtidskunst. I tillegg er de svært kjent for sitt gode kjøkken og sin velfylte vinkjeller. Har du lyst til å bo på et særegent hotell som både har behold sin arkitektur og historie, finnes det en rekke alternativer i dette langstrakte landet.