Hvordan holde styr på barna på hotellet

Å reise med barn under ferien kan til og med slite ut de mest tålmodige voksene—og av god grunn. Barn, spesielt de yngste, er utrolig energiske, som gjør det vanskelig å holde styr på dem. De elsker å utforske nye steder, og de løper i alle ulike retninger. Når du er på hotell kan dette være veldig forstyrrende for andre gjester og deres reiseopplevelse. Selvfølgelig er de fleste forståelige, men noe som burde unngås. Så hvordan holder man styr på barna på hotellet?

Snakk med barna før reisen

Det er lurt for voksne å sette noen grunnregler med barna før reisen, uansett om de er unge eller eldre. Forteller du hva du forventer av dem i forveien av turen vil de enklere huske hva du har sagt. Det er nødvendig at du sier at du forventer at de hører på deg, og ikke gjør noe de ikke har tillatelse til. Lignende må du også fortelle dem at de ikke burde røre på ting de ikke eier. Ødelegger de et kunstverk innenfor hotellet kan det godt hende du må betale noen tusenlapper. Noen barn syntes det er kjipt at de får færre ”friheter”, men så klart er reglene der for deres skyld. Reiser du til et populært ferieland som Spania, kan man for eksempel fort separeres fra hverandre i en stor folkemengde. Voksne har på slutten av dagen ansvar for barna og deres sikkerhet.

Belønn dem

Selv om ideen om å gi belønninger for forventet oppførsel er splittet, er det mulig å belønne barna en gang i blant. Det er flere alternativer for passende belønninger. Du kan kjøpe dem suvenirer fra reisen, eller klær de har ønsket lenge fra Kids Brand Store—før du reiser. Har du kjøpt en fin og trendy jakke til dem er de kanskje mer oppmuntret til å gjøre som du sier under turen. Slike belønninger er hovedsaklig for de yngste, da eldre barn allerede burde vite man gjør og ikke gjør i løpet av en reise. Likevel kan oppførselen til barna variere mye, så husk at ingenting fungerer universielt.

Pass på hvor de befinner seg

Under et hotellopphold må du alltid overvåke barna. Aldri la barna gå uten en voksen, fordi det er mye uventet som kan skje på en reise til et ukjent sted. Hvis barna som er med på reisen er gamle nok til å ha en mobil, kan du alltids ringe dem hvis noe går galt. Likevel er det ikke alltid god dekning i utlandet, som betyr at til og med det bærer en viss risiko.