Hva skal til for å starte sitt eget hotell?

Vi skal ikke gå inn på hva man trenger av bygningsmasser og juridiske avtaler for å starte hotell, men heller se på hva som skal til for å komme i gang. Det kan jo hende du sitter med en liten formue, har arvet en stor eiendom eller har funnet det ultimate salgsobjektet, så hvorfor ikke bare sette i gang.

En viss alder

Det kan hende at man bør ha gjort ferdig en del ting før man setter i gang hotell-drømmen:

  • Ferdig med utdanning
  • Stiftet familie
  • Voksne barn
  • Hatt en karriere
  • Har stabil økonomi

Mange drømmer om et annet liv, noe som gir mening og opplevelser. Det kan være mennesker mellom 35-50 år kanskje. Men det er ingen regel for hvem som kan starte. Situasjonen folk i denne alderen er i, er likevel bedre når man skal tenke på alle tingene man må skaffe til veie.

Driv og engasjement

Det å starte hotelldrift er ingen dans på roser. Man må jobbe hardt bare for å komme i gang. Har man kjøpt en falleferdig herregård, må man ta opp lån uten sikkerhet for å finansiere oppussing, renovering, utbedringer og gjøre innkjøp av interiør. Beløpene kan komme opp i millioner, så da er det fint at det fins slike muligheter.

Ha kjennskap til næringslivet

Skal man starte opp hotell bør man kjenne til mange andre aktører i feltet. Dette er selvfølgelig noe man kan bygge opp, men det er en kjensgjerning at godt renomme er viktig. For det er ganske sikkert at man er avhengig av det lokale næringslivet når man setter i gang. Det kan være entreprenører, banker, kunder og klienter.

Kvalitet og kundeservice

Disse tingene henger sammen og skal man lykkes bør man ta kunden på alvor. Det betyr å yte god service og levere høy kvalitet. Det er ting som rene rom, god mat og priser som gjør at kundene vil komme om igjen.

Markedsføring

Det kan hende man må markedsføre seg. Da er det ofte internett som gjelder, eller annonser i aviser og blader. Markedsføringen må bli funnet av potensielle kunder og da må man kjenne til internett-markedsføring. Det løper utgifter dersom man setter bort dette arbeidet, som garantert blir bedre om man får en ekspert til å gjøre det. Da er man klar for å starte hotell.