Hold barna aktive i ferien

Voksne med barn som ønsker å reise på ferietur, hva kan de gjøre i ferien sin? Viktig er det i alle fall at de tenker på aktiviteter som skaper engasjement hos hele familien, barna inkludert. Ønsker du en ferie med latter og glede? Da er det lurt å involvere barna dine i ferieplanleggingen. For om dine barn trives, da vil du også få en trivelig ferie. Aktiv ferie med aktiviteter er en av Helsedirektorates anbefalinger, da dette øker aktivitetsnivået ditt, og gir deg bedre helse. Aktiv ferie gir glede, sosialt fellesskap og en følelse mestring – og det kan være så lite som å gå eller sykle til et sted hele familien kan utforske sammen.

Aktive ferietilbud for barn i alle aldre

Det har blitt veldig populært med aktiv ferie. Nå finnes det aktive ferietilbud for barn i alle aldre, både med og uten foreldre. Du kan selv stå for planleggingen av aktivitetene, eller du kan gå for reisearrangørene sine ferdige pakker for aktiv ferie. Du finner aktivitetsparker for alle slag aktiviteter og målgrupper, f.eks. har klatreparker blitt veldig populære. Fornøyelsesparker og badeland er andre muligheter som alle barn elsker. Eller hva med å reise en hel uke med familien for å oppdage en øy, du får fiks ferdig pakke, fullspekket av spennende utendørsaktiviteter. Om vinteren kan du gå på skøyter, eller reise på alpinferie. Liker du havet kan du bli med en ekte seilskute, og du får all opplæring ombord. Har du små barn så er babygym for de aller minste veldig populært og innbyr til lek og moro. Aktive ferietilbud uten foreldre finnes det også tilbud av, hvor barn kan treffe likesinnede, som er like gamle og dyrker de samme interessene, f.eks. idrettsskole og rideleir.hold-barna-aktive-i-ferien-2

Aktiv ferie passer for alle

Aktiv ferie er veldig viktig, både for liten og stor. Ofte er det de som er aktive fra før av som ønsker aktiv ferie. Hva skal til for å få alle til å bli mer aktive både på ferie og i hverdagen? Foreldrene har stor påvirkning på barna sine både når det gjelder hva de spiser og hvor aktive de. Påvirker man foreldrene vil det derfor føre til endringer hos barnet. Det som er så synd, er at overvekt hos barn har blitt et økende problem. Helsemyndighetene oppfordrer til sunnere kosthold, mer aktivitet i skolen, på fritida og i feriene. Men med data og internett, blir det altfor mye stillesittende liv foran skjermen. Heldigvis er mulighetene for en aktiv ferie og fritid stor fordi det er mange aktører som ønsker at barn deltar på deres aktiviteter. Barn lærer bedre, og blir mye bedre opplagt når de er fysisk aktive. Hvis dette var bedre kjent, ville det kanskje bli en større interesse for å innføre mer fysisk aktivitet i skolen.