De fleste nordmenn har en forkjærlighet for å bo på hotell, enten det er i byen, på et gammelt og ærverdig hotell i distriktene, eller på fjonge femstjerners i utlandet. Nordmenn er særlig opptatt av å få i seg en god og sunn frokost, sove i en fin seng, og ikke minst føle seg omgitt av et luksuriøst interiør designet på en profesjonell og tiltalende måte. Ofte blir ideene våre om hvordan egne rom og hjem skal se ut, påvirket av det vi har sett på hotellene.
På grunn av klimaet og vanen med å eie egen bolig, er nordmenn blant de mest hjemmekjære folkene i Europa. Det har også gitt oss en særegen interesse for interiør og design, og vilje til å bruke mye penger for å få det slik vi vil og trives med. Mange har dermed også begynt å interessere seg for speil, som kan gjøre mye for interiøret ditt. Hvis du virkelig vil utfordre gjestenes vante blikk, kan du bruke et rundt speil til å vekke oppsikt i hjemmet ditt. Enda mer spennende og dristig kan det bli hvis du kombinerer flere runde speil på en gjennomtenkt måte.
Det er lenge siden speil bare var praktiske gjenstander, i den grad det noen gang har vært det. Speil ble først virkelig populært og vanlig på 1700-tallet, og helt siden den gang har de vært med på å forme interiør, estetisk sans og bevissthet. Speilet er et viktig, men noen ganger oversett element i hjemmets interiør. Du kan bruke speil til å få rom til å fremstå mer dynamiske, lysere og ikke minst større. Det er særlig nyttig i små leiligheter og værelser.
Du har sikkert ofte sett denne effekten på hoteller, der de er flinke til å bruke speil på denne måten. Særlig på små hotellrom vil du se at speilene er brukt systematisk for å skape romfølelse og gi mindre lys. Bak dette skjuler det seg selvsagt også økonomiske motiver; hotellene ønsker å spare penger ved å tilby små rom og svak belysning, men vil samtidig gjerne skape illusjonen av romslighet og opplyst skjønnhet. Denne strategien er ikke noe lureri, men bare en måte å gi gjester en enda bedre opplevelse på.