Sko på ferieturen

For å nyte ferien til fulle, er det viktig å pakke rett. Ikke bare må garderoben holde rett temperatur, så å si, men også skoene må velges nøye. Fottøy som er for varmt, for kaldt eller upraktisk etter formålet står ferieopplevelsen i fare.

 

Hvor går reisen?
Dette er essensiell informasjon. Skal du på strandferie, trenger man knapt mer enn et par sandaler eller gode joggesko – resten er like greit og billig å kjøpe der man er! Skal du kombinere strandturer med lett trim kan det være greit å pakke med dine Nike sko så man ikke skader seg i ferietiden. For med røft terreng er det smart å ha et par stabile tursko, og disse er ikke nødvendigvis billigere i andre land. Så ta med i betraktningen hvilke muligheter som kan dukke opp der du oppholder deg.

 

Hvilke sko har du?
Har du gode Ecco-sandaler eller komfortable sko fra Scholl, er dette sko som passer nesten overalt. Du kan ha de på når du går til stranden eller bassengkanten, går tur på kvelden før restaurantbesøket og ved turistiske severdighetsbesøk. Er du dog på reise i våte perioder, husk at du kanskje ikke vil risikere dine beste sko for å ha noe å loffe ned til baren med!

Accessories of a hipster.

 

Er det mulighet for bestemte aktiviteter?
Hvis du tror eller vet at det blir en mulighet til for eksempel dykking, klatring, seiling eller treningsstunder, er dette greit å ta hensyn til. Det er kjipt å enten kjøpe billige sko som ikke holder mål til aktiviteten, eller spa ut penger til et par dyre sko du ikke egentlig trenger – siden du har samme type sko hjemme. Husk at noen aktiviteter krever mer forberedelser – andre mindre.

 

Planlegging redder ferien på mange måter
Om du reiser mye, er dette kanskje en selvsagt ting, men for andre kan denne informasjonen være gull verdt. Uansett er det en god påminnelse før du setter ut på neste tur: Tenk på at føttene dine er viktige når du vil oppleve ting, både på ferie og hjemme. Blir føttene slitne eller såre kan opplevelsen bli kjipere eller utgå – og det er rett og slett unødvendig, bare du gjør deg noen tanker før turen.